• Verpackt

Groene Punt-tarieven stijgen


Dit najaar al een voorraad kartonnen en papieren verpakkingsmaterialen inslaan kan voordelig zijn. Vanaf 1 januari 2021 gaan de Groene Punt-tarieven voor papier en karton van 5,94 eurocent naar 11,89 eurocent per kilogram. Wie nu nog bestelt betaalt dus nog het oude tarief.


Zeker voor bedrijven die grote hoeveelheden van onze verpakkingen verbruiken, is het interessant om nu al een voorraad te bestellen voor volgend jaar. Voor een bestelling van vijf ton scheelt dit al snel 300 euro. Snelle beslissers doen hun voordeel.


Papier en karton in de lift

Dat de Groene Punt-tarieven stijgen is niet verwonderlijk. Het Groene Punt-tarief wordt elk jaar aangepast op basis van de effectieve kosten voor de inzameling, sortering en recyclage van de verpakkingen. Papieren en kartonnen verpakkingen zitten in de lift. De kosten om deze verpakkingen op te halen en te recycleren stijgen dus ook.


Toch voordelig

De Groene Punt-bijdragen die je voor papieren en kartonnen verpakkingen betaalt, zijn eerder beperkt als je ze vergelijkt met andere materialen. Enkel glas en aluminium scoren goedkoper. Check hier de tarieven van 2020 en 2021


Meer informatie vind je op de website van Fost Plus


182 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

catalogus